مثبت اندیشی چیست و چه تاثیری در زندگی ما دارد
مثبت اندیشی از جمله مباحثی است که این روزها صحبتهای زیادی درباره آن میشنویم.
در سری مقالات قبلی در مورد شکرگزاری صحبت کردیم.
کتابها، مجلات و فیلمهای زیادی به این موضوع پرداخته و درباره اینکه مثبت اندیشی چیست و آیا حقیقت دارد یا نه صحبت کردهاند.
به عبارت دیگر این موضوع موافقان و مخالفان زیادی دارد. متاسفانه علت مخالفتها این است که در برخی موارد تعریف درستی از این مبحث ارائه نشده است و همین امر باعث ایجاد سوتفاهم های زیادی میشود.
ما در این مقاله قصد داریم دربارهی تعریف این تکنیک، تاثیرات آن در زندگی ما و تفاوت مثبت اندیشی حقیقی و غیر حقیقی صحبت کنیم. مباحثی که در ادامه مطرح میشود به شما کمک خواهد کرد تا با تعریف درست این موضوع آشنا شوید و آن را در زندگی خود پیاده کنید.

مثبت اندیشی چیست
ابتدا بهتر است با تعریف دقیق این مساله آشنا شویم. در حقیقت مثبت اندیشی به این معناست که شما افکار خود را کنترل کنید، بتوانید در هر شرایطی آرامش خود را از دست ندهید و تحت تاثیر اتفاقات بد قرار نگیرید. اجازه دهید با یک مثال این موضوع را برای شما توضیح دهم.
شما یک قرار کاری بسیار مهم دارید اما در یک ترافیک شدید گیر کردید و نمیتوانید سر وقت به قرار خود برسید. در این موقعیت فرد بدبین شروع به ایراد گرفتن از زمان و مکان میکند. او خود را بسیار بدشانس میداند و کاملا از نظر روحی دچار آشفتگی میشود.
در نقطه مقابل، فرد مثبت اندیش سعی میکند آرامش خود را حفظ کند و این شرایط را کاملا به نفع خود میبیند. او معتقد است هر اتفاقی در دنیا برای ما میفتد حتی اگر به ظاهر هم بد باشد، در نهایت به نفع ما است. به همین دلیل تحت هر شرایطی خود را آرام و صبور نگه میدارد.
به عبارت بهتر، مثبت اندیشی همان امیدوار بودن است که فرد تحت هیچ شرایطی امید خود را از دست نمیدهد و افکار مثبتی در سر میپروراند.
حتی موارد زیادی وجود دارد که افراد با وجود بیماریهای لاعلاج به بهبودی امیدوار بودند و ایمان داشتند که شرایط به نفع آنها تغیر خواهد کرد. همین امید و ایمان باعث شد تا بیماری آنها به طور معجزه آسایی درمان شود. به طوری که پزشکان از توضیح علت درمان بیمار عاجز بودند.

تاثیر مثبت اندیشی
اگر بخواهیم تاثیر اندیشه مثبت را در زندگی خود بررسی کنیم، میتوانیم به موارد بی شماری اشاره کنیم. در حقیقت افرادی که نوع افکار خود را از منفی به مثبت تغییر میدهند کاملا با تاثیرات فوق العاده این کار آشنا هستند. ما در اینجا به چند مورد مهم اشاره میکنیم:
- فرد با اندیشههای مثبت شرایط روحی بهتری دارد و کمتر دچار استرس، افسردگی و بحران روحی میشود. اما فردی که کنترلی بر ذهن خود ندارد با انواع مشکلات روحی مواجه میشود.
- این افراد روحیه شادتری دارند و آرامش آنها مثال زدنی است. در حقیقت لبخند بخشی از ظاهر آنها است.
- افراد مثبت اندیش رابطه خوبی با دیگران دارند و در روابط عاطفی، خانوادگی و اجتماعی خود کمتر دچار تنش میشوند. همچنین محبوبتر هستند.
- از نظر علمی ثابت شده که افراد با نگرش مثبت کمتر دچار بیماریهای جسمی میشوند و مقاومت بدن آنها بالاتر است. در حقیقت فردی که دائما فکر حال فکر کردن به بیماری است خیلی زودتر بیمار میشود.
- بهبود شرایط زندگی نیز در افراد مثبت نگر کاملا بیشتر از افرادمنفی نگر اتفاق میفتد. فرد با اندیشههای مثبت راحت تر و آسان تر میتواند شرایط مالی، زندگی، کاری خود را ارتفا بخشد.
- از دیگر فوائد این نوع افکار میتوان به خودکنترلی بیشتر و افزایش قدرت حل مساله اشاره کرد. فردی که در شرایط بد به بدترین حالت ممکن فکر نمیکند و به بهبود شرایط امیدوار است، خیلی بهتر میتواندخود را کنترل کرده و یک راهکار مناسب پیدا کند.

تفاوت مثبت اندیشی حقیقی و غیر حقیقی
متاسفانه از جمله تصورات اشتباهی که این روزها رایج شده این است که افراد فکر میکنند تنها با اندیشه مثبت میتوانند شرایط زندگی خود را تغییر دهند و نیازی به تلاش و کار نیست.
در حقیقت اگر از یک کارشناس مجرب بپرسید مثبت اندیشی چیست جواب خواهد داد: کنترل افکار و فکر کردن به نیمه پر لیوان و در عین حال تلاش برای رسیدن به خواستهها.
شما نمیتوانید تنها با اندیشه مثبت کیفیت زندگی خود را تغییر دهید. فرد مثبت اندیش در عین حال که کاملا به تغییر و بهبود شرایط امیدوار است و ذهن خود را با فکر مثبت پر کرده، برای خواستهها و اهداف خود نیز تلاش میکند.
شما نمیتوانید تنها با تصور بهبود شرایط و دست روی دست گذاشتن به موفقیت برسید. در حقیقت، موفقیت از آن کسی خواهد بود که با اندیشه درست در مسیر اهداف خود حرکت میکند و منتظر نیست که اوضاع خود به خود بهبود پیدا کند.
در نقطه مقابل فردی که باورها و افکار منفی دارد و خود را بدشانس و بدبخت میداند، هر چه قدر تلاش کند نمیتواند به موفقیت دست یابد. به عبارت بهتر، اندیشه مثبت و تلاش مکمل هم هستند.
سخن پایانی
شما نباید توهم را با مثیت اندیشی اشتباه بگیرید. در حقیقت داشتن اندیشه مثبت به این معنا نیست که وضع زندگی شما همین امشب کاملا دگرگون میشود و به عنوان مثال، دارایی شما چند برابر خواهد شد. بلکه شما در عین حال که واقع بین هستید با تبدیل افکار منفی خود به اندیشههای مثبت و درست، دریچههای جدیدی در زندگی به روی خود باز کرده و اوضاع را کاملا تبدیل به یک وضعیت دلخواه میکنید. اما این اتفاقات یک شبه رخ نمیدهند.
بنابراین قدم به قدم پیش بروید. اگر فرد به شدت منفی نگری هستید ابتدا سعی کنید با تمرینات مداوم طرز فکر خود را تغییر دهید و به مرور زمان این کار را تبدیل به یک عادت روزانه کنید. سپس به به دنبال آرزوهای بزرگ خود بروید و با تلاش و مثبت اندیشی به اهداف خود که روزی آنها را غیر ممکن تصور میکردید، برسید.
اما فراموش نکنید نمیتوان در یک لحظه از حال بسیار بد به یک حال عالی دست پیدا کرد. شما باید در تغیر افکار خود مداومت داشته باشید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.